Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Koude pudding van zoete rijst recept
Koude pudding van zoete rijst recept

Koude pudding van zoete rijst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spoelde rijst met koud water af en kook hem 20 minuten zachtjes met de melk, een mespuntje zout en het vanillestokje tot de melk bijna helemaal opgenomen is. Meng vervolgens 2 eetlepels marasquin en 50 gram suiker door de rijst. Stort de rijst in een puddingvorm, druk het goed aan zodat het overal gelijk is en laat het afkoelen tot het moment van opdienen. Laat ondertussen 100 mililiter water koken met 30 gram suiker. Giet deze siroop in de blender, voeg de bosvruchten toe en draai het tot een saus. Stort de afgekoelde pudding op een schaal, versier het met de bosaardbeien en dien het op met de saus in een apart kommetje. Het is belangrijk de rijst in de melk op een zeer laag vuur te koken, omdat het makkelijk aanbakt als de warmte te groot is. De pudding die koud het lekkerst is, wordt bij voorkeur een dag of twee eerder gemaakt en in de koelkast bewaard.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit koude pudding van zoete rijst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven