Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Koude fruitschotel met rijstballetjes recept
Koude fruitschotel met rijstballetjes recept

Koude fruitschotel met rijstballetjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng de melk, 1 theelepel suiker en de vanillesuiker aan de kook. Roer de rijst erdoor. Laat de rijst op een laag pitje garen in ca. 40 minuten. Roer af en toe Laat de rijstepap afkoelen. Laat de abrikozen uitlekken en vang het sap op. Snijd de abrikozen in partjes. Roer de ma´zena met 2-3 eetlepels abrikozensap glad. Breng de rest van het abrikozensap, het vruchtensap en de bessen aan de kook. Roer de ma´zena erdoorheen en laat 2.5 minuten zachtjes koken. Voeg de abrikozen toe. Breng eventueel op smaak met suiker. Laat de vruchtengelei afkoelen. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en haal ze uit de pan. Dien het gerecht op in diepe borden, maak met 2 vochtige ijslepels balletjes van de rijstepap en leg die in de koude vruchtenschotel. Bestrooi met amandelen en versier met de citroenmelisse.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit koude fruitschotel met rijstballetjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven