Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Koffieparfait recept
Koffieparfait recept

Koffieparfait


Ingrediënten


Bereidingswijze


Klop de eierdooiers met de suiker licht en schuimig. Breng de melk aan de kook en schenk het al kloppend bij het eiermengsel. Schenk het gehaal terug in het pannetje en het op een laag vuur al roerend laten binden. Niet koken, want dan gaat het schiften. Los de koffie in heet water op en roer het door het mengsel. Zet het pannetje met het mengsel in een bak koud water. Roer tijdens het afkoelen regelmatig door om velvorming te voorkomen. Klop de slagroom stijf zo gauw het mengsel is afgekoeld en meng de stijve slagroom luchtig door het afgekoelde mengsel. Schenk de massa over in een aluminium cakevorm en laat het minimaal 12 uur in een diepvries bevriezen. Zet de vorm vlak voor het serveren even in warm water en keer de vorm om boven een plank. Snijd plakken van de ijscake en garneer deze met toefjes slagroom en cholocade rozijnen.

Allergenen Informatie

Voor dit koffieparfait recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Koffieparfait heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Hoeveel slagroom moet er bij dit recept? (is wat onduidelijk bij de ingredienten). Dank voor het antwoord.
  Ellen gaf dit recept op 22 december 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven