Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Koffiebavarois recept
Koffiebavarois recept

Koffiebavarois


Ingrediënten


Bereidingswijze


Melk met 50 gram suiker aan de kook brengen. 5 eigelen met 50 gram suiker wit kloppen. Van het vuur weg de melk en het eimengsel mengen. Terug op een matig vuur zetten en al roerend een lichte binding geven. De voorgeweekte gelatineblaadjes en de nescafé toevoegen en laten afkoelen. Terwijl de room half opkloppen met 50 gram suiker. Wanneer de bavarois is afgekoeld (opletten dat hij nog niet begint te klonteren) mengen met de half opgeklopte room. In vormpjes doen en laten opstijven in de ijskast. Creme saus: Melk met beetje vanille koken. Eidooiers met suiker en maizena wit kloppen. De kokende melk hier bijdoen en terug tegen het kookpunt brengen en laten binden. Met room op de gepaste dikte brengen. Uitstorten op een bord. Saus rond napperen en eventueel afwerken met 2 blaadjes munt. Bestrooien met bloemsuiker.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit koffiebavarois recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven