Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Koffie-semifredo recept
Koffie-semifredo recept

Koffie-semifredo


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zet de koffie en laat deze koud worden. Snijd de schuimpjes in grove stukken.
Klop de slagroom met 50 gram suiker stijf en zet deze in de koelkast.
Doe de eidooiers in een metalen schaal samen met de rest van de suiker, koffie en een beetje zout en klop dit au bain marie tot een lichtgebonden massa (blijven kloppen). Laat de schaal afkoelen in een met koud water gevulde bak of gootsteen. Als deze is afgekoeld, schep dan de massa door de slagroom en roer de schuimpjes erdoor. Bekleed een bakvorm met huishoudfolie, giet de massa erin en laat deze ongeveer 5 uur in de vriezer staan.

Serveersuggesties

Serveer deze met moccaboontjes, slagroom of andere lekker dingen!

Allergenen Informatie

Voor dit koffie-semifredo recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven