Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kleine bramensoufflés recept
Kleine bramensoufflés recept

Kleine bramensoufflés


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de bramen in een pan, voeg het citroensap en de elft van de suiker toe en kook 2minuten op laag vuur, of tot de bramen zacht zijn en uit elkaar vallen. Haal van het vuur en druk door een zeef. Doe de puree terug in de pan en vermeng dit met het maizenapapje. Kook op matig vuur alroerend tot een dikke gladde puree.
Doe in een kom en laat volledig afkoelen.
Verwarm de oven voor op 190 graden. vet 6 vormpjes in met de gesmolten boter. Roer de eidooiers door de frambozenpuree. Klop in een andere kom de eiwitten stijf, voeg de rest van de suiker toe, en klop tot een glanzende massa Roer 1 eetlepel eiwit door het bramenmengsel en schep de rest van het eiwitmengsel er voorzichtig door.
Schep in de vormpjes, strijk glad en haal een mesje langs de bovenranden tussen de vorm in het mengsel zodat de soufflés regelmatig rijzen. Zet op een bakplaat en bak de soufflés 9 minuten, of tot de korst krokant, maar het midden nog zacht is.
Haal uit de oven, bestuif met poedersuiker en serveer meteen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kleine bramensoufflés recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven