Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kerstpudding met bananen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pureer de net rijpe (gepelde) bananen. Roer er de suiker en vanillesuiker door. Vet een cakevorm in en bedek de bodem met een laag lange vingers, die tevoren met wat rum zijn besprenkeld. Bedek de lange vingers met een laag bananen puree. Herhaal deze werkwijze tot alles op is. Zorg ervoor dat de laatste laag uit lange vingers bestaat. Leg een passend plankje op deze pudding, zet daarop een gewicht, bijvoorbeeld een blik conserven, en zet de vorm zo in de koelkast. De volgende dag de inhoud voorzichtig op een groot bord storten en de pudding wordt nu voorzien van een laag chocolade glazuur die je als volgt maakt: Laat de repen chocolade smelten in het hete water. Laat het gedurende 5 minuten al roerend zacht koken. Voeg er de poedersuiker bij, roer nog even goed door, neem de pan van het vuur en voeg er, zodra het mengsel wat is afgekoeld, de boter bij. Roer tot de boter is gesmolten en zich goed met de chocolade heeft gemengd. Spreid het glazuur daarna onmiddellijk over de cakepudding uit en maak alles glad met een mes dat in koud water is gedoopt.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kerstpudding met bananen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven