Kerstpudding

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan
  • Bakpapier
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Let op:een week van tevoren bereiden.
  2. Een week van tevoren:
  3. Wel de in heet water.
  4. Laat afkoelen en uitlekken.
  5. Doe de in een kom en doe de (in kleine stukjes)erbij.
  6. Meng de en de goed door elkaar.
  7. Roer de basterdsuiker, een snufje zout, de , de en het er doorheen.
  8. Kruimel dan de sneedjes (zonder de korst)en doe ze ook in de kom.
  9. Hak de oranjesnippers en de fijn en voeg deze met de toe aan het mengsel.
  10. Rasp de schil van de en de boven de kom.
  11. Meng dan alles door elkaar.
  12. Pers de en een halve uit en schenk dit sap in een andere kom.
  13. Voeg hier de , de en de aan toe.
  14. Klop dit goed luchtig en giet dit mengsel bij de massa in de andere kom.
  15. Meng alles zorgvuldig door elkaar.
  16. Meng alles zorgvuldig door elkaar.
  17. Rasp de en doe het bij het beslag.
  18. Beboter een kom, schenk het beslag erin en dek de kom dan af met bakpapier en aluminiumfolie.
  19. Vul een grote pan tot de helft met water en breng dit aan de kook.
  20. Zet de vorm in het kokende water en laat de pudding gedurende 8 uur stomen op een lage temperatuur.
  21. Let op dat er niet teveel water verdampt.
  22. Verwijder het aluminiumfolie en laat de pudding afkoelen.
  23. Dek dan de vorm af met een schone theedoek en verpak het geheel in aluminiumfolie.
  24. Laat de pudding minstens een week op smaak komen in de groentela van de koelkast.
  25. Circa 3 uur voor het opdienen van de pudding:
  26. Stoom de pudding voor het opdienen nogmaals 2,5 uur en stort de pudding dan op een mooi bord.
  27. Garneer de kerstpudding bijvoorbeeld met een takje hulst.
25
25
25

Variaties op Kerstpudding

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kerstpudding
VariatieAantalGang
Kerstpudding met bananen1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en brood
  • donkerbruine basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
  • brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en brood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • brood kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2246 kcal
112%2246 kcal
Vetten
113 g.
161%113 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
296 g.
113%296 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kerstpudding