Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kerst bombe recept
Kerst bombe recept

Kerst bombe


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Week de gelantine blaadjes in ruim koud water. Verwarm de melk met 1/2 deciliter water, voeg de amandelspijs in gedeelten toe en los de uitgeknepen gelantine erin op. Roer goed door en laat het mengsel afkoelen totdat het lobbig wordt. Halveer de gewassen aardbeien en meng ze met de kersen door de amandelmelk. Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel deze erdoor. Bekleed de vorm met huishoudfolie. Beleg de binnenzijde van de vorm met plakken cake. Sprenkel er de helft van de rum over. Schep het room vruchten mengsel in de vorm en dek het af met plakjes cake. Besprenkel met de rest van de rum. Zet de bombe afgedekt minimaal 3 uur in de koelkast. Stort de bombe op een platte schaal. Verwijder de huishoudfolie. Boen de sinaasappel schoon onder stromend water. Rasp 1 theelepel van de schil. Pers de sinaasappel. Verwarm de bosbessenjam met de port, sinaasappelsap en rasp en citroensap. Giet de iets afgekoelde saus over de kerstbombe.

Allergenen Informatie

Voor dit kerst bombe recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven