Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kersenwafels


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Roer 5 eetlepels sap met de maizena glad. Breng de rest van het sap met 1 eetlepel suiker en een beetje kaneel aan de kook.
Roer het maizenamengsel er doorheen en breng nogmaals aan de kook. Laat 1.5 minuten koken. Roer de kersen erdoorheen en neem de pan van het vuur.
Roer de crème fraiche, de eieren, 1 eetlepel suiker en de vanillesuiker glad. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan en neem uit de pan.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Snijd de wafels schuin door. Leg de wafelhelften op en om met de kersencompote in een ingevette ovenschaal.
Giet tenslotte het eiermengsel aan de zijkant in de ovenschaal. Bak het geheel ca. 20 minuten in de oven. Versier met amandelschaafsel en poedersuiker.

Allergenen Informatie

Voor dit kersenwafels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven