Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kersenvlaai


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de kersen / krieken goed uitlekken. Gooi het vocht niet weg! Schik de kersen / krieken op een gebakken en afgekoelde taartenbodem (een bodem op basis van noten is hier heel geschikt voor). Breng het kersenvocht aan de kook en dik in met agar-agar (5 gram is voldoende om een halve liter vocht te binden). Giet de lauwe gelei over de kersen / krieken en laat de vlaai verder opstijven. Het is ook mogelijk kant en klare kersenconfituur te gebruiken om als vulling in de taartenbodem te doen. Dit maakt het geheel wel wat zoeter, waardoor het lekkere contrast tussen zoete taartenbodem en ietwat zure kersenvulling gedeeltelijk verloren gaat.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kersenvlaai recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven