Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kersenbavarois recept
Kersenbavarois recept

Kersenbavarois


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de blaadjes gelantine in wat water. Voor de engelse room: Doe de suiker en de eierdooiers in een kom en roer ze met een houten lepel tot een gladde massa. Roer de kirsch door de melk, breng deze aan de kook en roer de kokende melk beetje voor beetje door de eiermassa. Giet het mengsel door een fijne zeef in een pan met dikke bodem en laat het onder voortdurend roeren indikken. Oppassen dat de massa niet gaat koken, omdat het anders schift. Haal de pan van het vuur zodra de massa aan de lepel blijft hangen. Laat de bladjes gelantine oplossen in wat lauw water en roer ze door de room. Laten afkoelen. Klop de room met 1,5 pot kersenjam en de guignolet tot een glad mengsel en roer dit door de engelse room. Giet alles in een bavaroisvorm. Laat de kersenbavarois in de koelkast opstijven. Laat de rest van de jam op een zacht vuur warm worden. Giet de warme jam door een zeef laat hem mooi glad uitlopen over de bovenkant van de bavarois. Goed laten afkoelen en garneren met wat hele kersen.

Allergenen Informatie

Voor dit kersenbavarois recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven