Karnemelkpuddinkjes met gekonfijte kumquats

Ingrediënten

+ -
print

Gekonfijte kumquats:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Zeef
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een steelpan op laag vuur 150 mililiter van de room met de suiker, het al roerend, tot de suiker is opgelost.
  2. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
  3. Neem de room van het vuur.
  4. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg ze toe aan het warme roommengsel en laat het smelten.
  5. Zeef het mengsel in een schone kom en voeg al roerend de toe.
  6. Laat het verder afkoelen totdat het lobbig is (yoghurtdikte) Klop de rest van de ook tot yoghurtdikte en spatel het lobbige door het gelatinemengsel en schep het daarna in vormpjes.
  7. Maak de vormpjes eerst nat met koud water dan lossen ze makkelijker.
  8. Goed op laten stijven in de koelkast.
  9. Verwarm de suiker voor de gekonfijte met 2 deciliter water in een steelpan.
  10. Kook de siroop 2 minuten op hoog vuur en voeg de vruchten toe, draai het vuur laag en kook het 25 tot 30 minuten tot ze zacht zijn.
  11. Voeg op het laatst de toe.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en karnemelk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en karnemelk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
122 kcal
6%976 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
25 g.
9%200 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Karnemelkpuddinkjes met gekonfijte kumquats