Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Karnemelkpuddinkjes met gekonfijte kumquats recept
Karnemelkpuddinkjes met gekonfijte kumquats recept

Karnemelkpuddinkjes met gekonfijte kumquats


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm in een steelpan op laag vuur 150 mililiter van de room met de suiker, het vanillestokje al roerend, tot de suiker is opgelost. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Neem de room van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg ze toe aan het warme roommengsel en laat het smelten. Zeef het mengsel in een schone kom en voeg al roerend de karnemelk toe. Laat het verder afkoelen totdat het lobbig is (yoghurtdikte) Klop de rest van de slagroom ook tot yoghurtdikte en spatel het lobbige door het gelatinemengsel en schep het daarna in vormpjes. Maak de vormpjes eerst nat met koud water dan lossen ze makkelijker. Goed op laten stijven in de koelkast. Verwarm de suiker voor de gekonfijte kumquats met 2 deciliter water in een steelpan. Kook de siroop 2 minuten op hoog vuur en voeg de vruchten toe, draai het vuur laag en kook het 25 tot 30 minuten tot ze zacht zijn. Voeg op het laatst de Cointreau toe.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit karnemelkpuddinkjes met gekonfijte kumquats recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven