Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Italiaanse tiramisu recept
Italiaanse tiramisu recept

Italiaanse tiramisu


Ingrediënten


Bereidingswijze


De eieren scheiden en van de eierdooiers samen met de suiker en het zakje vanillesuiker een mooie creme mixen. Een bakje mascarpone mengen met een halve theelepel citroenrasp. Het suikermengsel met de eieren en de mascarpone goed door elkaar mixen totdat een mooie creme ontstaat. In het bakblik een bodempje lange vingers leggen en die besprenkelen met de sterke espresso en daarna met de whiskey of de koffielikeur. Daarna de helft van de creme erop smeren met de bolle kant van een lepel. Daarna in tegengestelde richting (voor de stevigheid) weer een laagje lange vingers erop leggen en koffie erop sprenkelen en sterke drank. De lange vingers mogen niet te droog blijven maar ook niet te doornat worden. Daarna weer de rest van de creme erop en de tiramisu afmaken met de cacao door een zeefje erop te strooien. Een nachtje over laten staan, zodat de koffie en de sterke drank goed in de lange vingers kunnen trekken. Eet smakelijk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit italiaanse tiramisu recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven