Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
IJscrepes au grand marnier recept
IJscrepes au grand marnier recept

IJscrepes au grand marnier


Ingrediënten


Bereidingswijze


Beslag maken van bloem, eidooier, de melk en iets zout. Het eiwit stijf kloppen met iets suiker en tot slot voorzichtig door het beslag roeren. Hiervan flensje bakken (het beslag is dun).
15 gram margerine in de koekpan met 1 eetlepel suiker iets bruin laten worden. De oranjemarmelade er doorroeren en sap van citroen en sinaasappel. Dit even laten inkoken.
Vul de flensjes met een reepje ijs en leg deze op een bord.
Schenk in de koekenpan bij het marmelademengsel de grand marinier en de cognac en laat dit even flamberen (vuurtje bij de drank doen zodat er een vlammetje ontstaat, wasemkap niet aan).
Wanneer het vlammetje is gedooft dan de saus over het flensje schenken.
Voorzichtig met flamberen.

Serveersuggesties

Heb je geen ervaring met flamberen, laat dan een ander het voor je doen die wel ervaring hier mee heeft. Zelf heb ik het de eerste keer buiten gedaan op een campinggastelletje.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit ijscrepes au grand marnier recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven