Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
IJs met sesamwafeltjes recept
IJs met sesamwafeltjes recept

IJs met sesamwafeltjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voor het deeg moet de boter geklaard zijn, dus alle vaste bestandsdelen moeten worden verwijderd. Smelt de boter zachtjes in een steelpan en schep het schuim eraf. Schenk de heldere boter over zodat de vaste bestanddelen achterblijven. Meng dan 45 gram van de geklaarde boter met de rest van de ingrediŽnten. Rooster de sesamzaadjes iets bruin in een droge koekenpan en meng door het deeg. Verwarm de oven voor op 160 graden C. Leg op de bakplaat kleine hoopjes. 15 van 1 cm, 15 van 1,5 cm en 15 van 2 cm, met voldoende tussenruimte want het deeg loopt uit. Bak de koekjes in 10 minuten lichtbruin, haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Dan pas worden ze krokant. De opmaak: Leg op elk bord in een etagevorm een ijstorentje, grootste wafeltje onder en kleinste boven. Tussen de wafeltjes een bolletje ijs en bovenop de laatste. Garneer af met een mintblaadje en eventueel wat slagroom.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ijs met sesamwafeltjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept IJs met sesamwafeltjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Ons oog wordt gestreeld door de opmaak, en de tong maakt een verademing mee, alles valt en staat met de ijskeuze,b.v citroenijs doet het heel goed.
    Mersc007 gaf dit recept op 1 januari 2008 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven