Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Honing-yoghurtijs met pecannootjes recept
Honing-yoghurtijs met pecannootjes recept

Honing-yoghurtijs met pecannootjes


Ingrediënten


8

Bereidingswijze


Breng de slagroom met de suiker en het kaneelstokje tegen de kook aan. Roer tot de suiker is opgelost en laat het mengsel op een laag vuur 10 minuten trekken. Verwijder het kaneelstokje. Hak intusen de nootjes in stukjes. Klop in een kom de eieren los met een scheutje van het warme roommengsel en roer dan de rest van het roommengsel erdoor. Zet de kom op een pan met heet water, zet het geheel op een laag vuur (het water mag niet koken) en roer tot het mengsel licht gebonden is (tot een hele dunne vla). Neem de kom van de pan en roer de honing, de yoghurt en de pecannootjes door de 'vla' en laat het mengsel afkoelen. Roer af en toe. Giet het yoghurtmengsel in een ijsmachine en laat de machine draaien tot het ijs dik geworden is. (Het ijs kan ook zonder ijsmachine gemaakt worden, schep het mengsel in een diepvriesdoos en laat het in het vriesvak bevriezen. Wel geregeld roeren om te voorkomen dat de ijskristallen te groot worden).

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit honing-yoghurtijs met pecannootjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven