Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hangop met rabarbercompote recept
Hangop met rabarbercompote recept

Hangop met rabarbercompote


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de doek nat en leg in een zeef. Zet de zeef op de kom en schenk de yoghurt erin. Laat de yoghurt minstens 6 uur uitlekken, liefst een dag of nacht.
Breng de rabarber aan de kook met suiker en 150 milliliter water, draai het vuur laag en kook de rabarber 4 minuten of tot de stukjes uit elkaar vallen. Schep de rabarber geregeld om en laat afkoelen.
Schep de hangop uit de doek. Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap met een de punt van een scherp mes de merg uit het vanillestokje en roer de merg door de hangop.
Verdeel de hangop over 4 schaaltjes of coupes en schep er een royale lepel rabarbercompote op (ook warme compote is erg lekker).

Serveersuggesties

Hangop is ook erg lekker met warme kersen of honing en geroosterde noten.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit hangop met rabarbercompote recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven