Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Groene appelsoep recept
Groene appelsoep recept

Groene appelsoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Gesmolten suiker: De sinaasappel en citroen met de dunschiller schillen. Alle ingrediŽnten opkoken en dan 2 uur laten trekken. Daarna door een zeef passeren. Appelsoep: Het klokhuis uit de appels verwijderen en ongeschild in stukken snijden. Samen met 60 mililiter gemolten suiker en de rest van de ingrediŽnten pureren. Limoen basilicumijs: Gelantine in koud water weken, dan goed uitknijpen en in een pannetje licht verwarmen. Het ei splitsen, limoensap, citroensap, wijn, eiwit en gelantine in een kom mixen. Alles in de ijsmachine doen en 1/8 liter apart houden. Voor dat het ijs klaar is, de basilicum en de 1/8 liter goed pureren en bij het ijs doen. Alles goed laten verwerken totdat het ijs helemaal klaar is. Marsepeinsigaren: Eieren splitsen, hazelnoten roosteren zonder vet. De schil van de sinaasappel wrijven. Marsepein, eigeel en boter schuimig kloppen. De honing, geraspte sinaasappelschil, kaneel, hazelnoot erbij doen en tot een homogene massa roeren. Alles in een spuitzak doen, het filodeeg op een werkblad leggen en de randen met eigeel bestrijken. Er dan een reep marsepein op spuiten en oprollen. De uiteinden goed sluiten. In een pan met boter rondom licht bruin bakken en op keukenpapier laten drogen. Serveertip: 1 glas half vullen met appelsoep, 1 bolletje basilicumijs erbovenop scheppen. Dan 1 heel dun plakje appel, in het midden van het plakje appel een gat uitsteken, de sigaar erdoor doen en op het glas leggen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit groene appelsoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven