Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Griesmeeltoetje met abrikozen uit de oven recept
Griesmeeltoetje met abrikozen uit de oven recept

Griesmeeltoetje met abrikozen uit de oven


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Breng de melk met een snufje zout aan de kook. Roer de suiker, de vanillesuiker en de griesmeel erdoorheen. Breng al roerende aan de kook en laat 5 minuten koken op laag vuur.
Laat intussen de abrikozen uitlekken. Houd 3 halve abrikozen apart en verdeel de overige abrikozen over een met boter ingevette ovenschaal. Snijd de 3 halve abrikozen in partjes.
Splits de eieren. Klop het eiwit met een snufje zout in een vetvrije kom stijf.
Kluts de eidooiers en spatel ze door het hete griesmeel mengsel. Spatel het eiwitschuim erdoorheen en verdeel het geheel over de ovenschaal.
Verdeel de abrikozenpartjes en het amandelschaafsel eroverheen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 35 minuten in de oven, Bestrooi met poedersuiker en serveer warm.

Serveersuggesties

ook lekker met aardbeien, frambozen of kersen

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit griesmeeltoetje met abrikozen uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven