Griesmeelschotel met peer

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Breng de met de en een snufje aan de kook.
  2. Roer het er doorheen en laat ca. 5 minuten wellen op laag vuur.
  3. Neem de pan van het vuur.
    Hak de chocolade fijn.
  4. Splits de .
  5. Roer de eidooiers door de hete .
  6. Klop het eiwit stijf.
    Halveer het griesmeelmengsel.
  7. Meng de ene helft met de chocolade en en spatel de helft van het eiwitschuim erdoor.
  8. Spatel de rest van het eiwitschuim door de andere helft van het griesmeelmengsel.
    Verwarm de oven voor op (elektrisch 175 graden celsius/ hete lucht 150 graden celsius /gas:
  9. stand 2).
    Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in parten (of als je peren in blik hebt, laat ze uitlekken en halveer ze eventueel).
  10. Leg de peren in een ingevette platte ovenschaal.
  11. Verdeel eerst het chocolade-griesmeelmengsel en vervolgens het lichte griesmeelmengsel over de peren.
  12. Bak ca. 25 minuten in de oven.
  13. Garneer met de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in griesmeel
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
289 kcal
14%1734 kcal
Vetten
16 g.
23%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%156 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Griesmeelschotel met peer