Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Griesmeelpudding met walnoten en kaneelpruimen recept
Griesmeelpudding met walnoten en kaneelpruimen recept

Griesmeelpudding met walnoten en kaneelpruimen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de pruimen en ontpit ze. Verdeel de grote pruimen in vieren. Breng de pruimen aan de kook met 25 milliliter water, 2-3 eetlepels suiker en het kaneelstokje. Laat afgedekt 5 minuten koken. Roer de maizena glad met 2-3 eetlepels water. Bind de pruimen met de maizena. Breng de pruimen nogmaals kort aan de kook. Laat de pruimencompote afkoelen en verwijder het kaneelstokje. Hak de walnoten grof en bak ze in de boter. Neem de walnoten uit de pan en laat ze afkoelen. Breng de melk aan de kook met 3 eetlepels suiker en de vanillesuiker. Strooi de griesmeel er al roerend bij. Breng nogmaals aan de kook en laat alles op zacht vuur ca. 5 minuten doorkoken. Roer af en toe. Splits het ei. Voeg een snufje zout toe aan het eiwit en klop het eiwit stijf. Roer de eidooier door de warme griesmeelpuddng. Spatel het stijf geslagen eiwit en de walnoten er voorzichtig door. Dien warm of koud op hetzij de pruimencompote of de griesmeel.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit griesmeelpudding met walnoten en kaneelpruimen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven