Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Griesmeel-abrikozenschotel recept
Griesmeel-abrikozenschotel recept

Griesmeel-abrikozenschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maal of rol de amaretti of de gedroogde bitterkoekjes tot kruim. Maak in een roestvrijstalen pan de suiker, de druivensuiker, 1 zakje vanillesuiker in 2 deciliter heet water op en matig vuur met een houten lepel aan de kook en blijf roeren tot de suiker is opgelost en de siroop helder is. De siroop mag niet verkleuren. Laat de siroop in een bak koud water afkoelen. Halveer de abrikozen en ontpit ze. Leg de abrikozen in de suikersiroop. Pocheer ze op een laag vuur ca. 5 minuten op een laag vuur tot ze zacht, maar nog stevig zijn. Laat ze boven een kom uitlekken. Leg de abrikozen in een ingevette lage ovenschaal. Breng de melk aan de kook, strooi er geleidelijk al roerend de griesmeel en een snufje zout in. Laat de pap al roerend in 5 minuten op een laag vuur gaar en dik worden. Klop de eidooiers los met de slagroom en roer van het vuur af de boter, de suiker en de vanillesuiker door de griesmeelpap. Roer het slagroommengsel door en schep dit over de abrikozen. Bestrooi de bovenkant met het amarettikruim. Laat de griesmeelschotel in het midden van een voorverwarmde oven op 250 graden C. in 10 minuten bruin kleuren. Verhit al roerend de abrikozenjam met 2 eetlepels van de gebruikte suikersiroop en zeef deze. Serveer de saus apart bij de griesmeel-abrikozenschotel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit griesmeel-abrikozenschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven