Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde appel met vanillesaus recept
Gevulde appel met vanillesaus recept

Gevulde appel met vanillesaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Roer de custard met de kaneel, suiker en 6 eetlepels melk glad. Breng de rest van de melk aan de kook. Roer het custardpapje door de melk en breng de melk nogmaals kort aan de kook. Laat de vanillesaus afkoelen. Was de rozijnen en dep ze droog. Rasp de marsepein grof. Hak de hazelnoten. Kneed de rozijnen en marsepein met de hazelnoten en het ei. Was de appels en snijd de bovenkant van de appel als een deksel af. Steek met een appelboor het klokhuis uit de appels. Vul het ontstane gat met het marsepeinmengsel en leg de deksels erop. Leg de gevulde appels in een ingevette ovenschaal. Verdeel 1 eetlepel boter in vlokjes over de appels. Bak de gevulde appels 22.5 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Rooster de gehakte hazelnoten in een droge koekenpan. Serveer de appels met de vanillesaus en bestrooi ze met de hazelnoten. Versier met poedersuiker, kaneel en munt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde appel met vanillesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven