Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Geurige sinaasappelschijfjes recept
Geurige sinaasappelschijfjes recept

Geurige sinaasappelschijfjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd een kapje van de onder- en bovenkant van de sinaasappels. Schil de sinaasappels en verwijder het wit.
Snijd het vruchtvlees horizontaal in schijven van 5 mm en zet deze weg.
Verwarm 50 ml water zachtjes met de suiker, 2 eetlepels van de Cointreau, de whisky, het sinaasappelsap, het vanillestokje, het kaneelstokje, de kruidnagels en eventueel de foelie tot de suiker is opgelost. Draai het vuur hoger en kook het mengsel 5 minuten, laat wat afkoelen, maar zorg dat het warm blijft.
Verhit een grillpan op hoog vuur en bak de schijven sinaasappel snel 1 minuut aan beide kanten, tot ze gekarameliseerd zijn. Schenk de rest van d Cointreau erbij en steek hem aan, verdeel de sinaasappelschijfjes over de dessertbordjes zodra de vlammen zijn gedoofd. Schenk er wat sinaasappelsiroop over en serveer met het ijs

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit geurige sinaasappelschijfjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven