Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gestoofde peren met meringue recept
Gestoofde peren met meringue recept

Gestoofde peren met meringue


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de frambozen ontdooien. Was de peren. Halveer ze en verwijder het klokhuis met een appelboor of theelepel. Breng de wijn met de suiker, het kaneelstokje, de sinaasappelrasp en de kruidnagels aan de kook. Stoof de peren er ca. 8 tot 10 minuten in. Laat de peren in het vocht afkoelen. Pureer de frambozen, zeef de puree en roer 1-2 eetlepels poedersuiker er doorheen. Haal de peren uit het vocht en laat ze uitlekken. Klop het eiwit stijf met een snufje zout. Strooi er tijdens het kloppen geleidelijk 75 gram poedersuiker bij. Leg de balletjes marsepein in de opening van de peren. Spuit het geklopte eiwit erop. Zet de peren 1 minuut onder de grill totdat het eiwit lichtjes bruin is. Leg de peren op een bordje in de frambozensaus en garneer met munt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gestoofde peren met meringue recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gestoofde peren met meringue heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Ziet er goed uit
    Dora gaf dit recept op 19 april 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven