Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gekaramelliseerde appel met warme chocolademousse recept
Gekaramelliseerde appel met warme chocolademousse recept

Gekaramelliseerde appel met warme chocolademousse


Ingrediënten


Bereidingswijze


De dag tevoren klaarmaken: Schil de appelen en snijd deze in blokjes van een halve centimeter. Laat ondertussen een pan met dikke bodem heet worden. Doe de suiker in de pan en laat deze suiker gelijkmatig karamelliseren. Voeg het zachte uitgeschraapte deel van het vanillestokje toe en de appelblokjes. Houd het geheel voortdurend in beweging en laat de suiker niet te donker worden. Zorg dat de appel gelijkmatig meekleurt. Op het moment dat de appel half doorzichtig is kan de massa worden gestort in ringen die even in het water hebben gestaan. Bewaar in de koelkast. Laat de kristalsuiker in een pan met dikke bodem met wat water smelten en karamelliseren tot een lichtbruine kleur. Voeg de koude melk toe en laat alle suiker oplossen. Klop in een kom de eigelen los en voeg langzaam al kloppend de karameloplossing toe. Laat in de pan langzaam en al roerend warm worden tot de eigelen enigszins binden (controleer op de bolle kant van een lepel). Voeg de in koud water geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toe en laat deze oplossen. Laat de caramelcréme afkoelen tot bijna koud. Als de vloeistof dikkig begint te worden worden de ringen met appel verder opgevuld hiermee en weer koud weggezet in de koelkast. De dag van gebruik: Stort de appel/karamel puddinkjes op bordjes en laat deze rustig enige tijd staan om de ergste kou er af te halen. Verhit de room al roerend met de fijn gesneden chocolade tot deze goed is oplost. Als het mengsel tot lauw is afgekoeld worden de eiwitten er mee gemengd en mix het heel enige tijd rustig in de elektrische mixer. Giet de massa in een sifon, draai de gaspatroon er op en bewaar de fles au bain Marie op ongeveer zestig à zeventig graden. Voor het opdienen de fles goed schudden en bedek de karamelpuddinkjes met een laagje chocolademousse.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gekaramelliseerde appel met warme chocolademousse recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gekaramelliseerde appel met warme chocolademousse heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Lijkt me een erg goed recept en ga het binnenkort maken.
    Johan Cozijnsen gaf dit recept op 29 september 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven