Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gekarameliseerde rijstpudding recept
Gekarameliseerde rijstpudding recept

Gekarameliseerde rijstpudding


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de rijst in een steelpan, bedek met water en kook 5 minuten. Giet af. Doe de rijst weer in de pan met 50 gram suiker, het gespleten vanillestokje, boter en melk. Laat 45 - 60 minuten sudderen tot de vloeistof is ingedikt. Roer regelmatig. Doe het mengsel in een schaal en laat 20 minuten afkoelen. Verwijder het vanillestokje en schraap het merg boven de rijst. Gooi het vanillestokje weg. Klop de slagroom stijf en schep het door de rijst. Doe intussen 100 gram suiker in een steelpan met de citroenreepjes, het overige vanillestokje en 200 mililiter water. Verwarm al roerende totdat de suiker is opgelost. Voeg de abrikozen toe en kook 20 minuten om de siroop in te dikken doe de abrikozen in 4 schaaltjes, voeg de citroensap, likeur en siroop toe en lat 5 minuten afkoelen. Schep de rijstpudding op de abrikozen en zet 1 uur in de koelkast. Verwarm de grill op de hoogste stand. Bestrooi de puddinkjes met de overige suiker. grill 1.5 minuten totdat de suiker is gekarameliseerd en laat afkoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gekarameliseerde rijstpudding recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven