Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegratineerde rijstepap met kersen recept
Gegratineerde rijstepap met kersen recept

Gegratineerde rijstepap met kersen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was en droog de kersen. Breng de melk met een snufje suiker aan de kook in een hoge pan. Voeg de rijst en 2 eetlepels suiker toe en laat dit afgedekt 37.5 minuten afgedekt zachtjes koken. Laat de pap ca. 30 minuten afkoelen. Roer 2-3 eetlepels suiker en de vanillesuiker door de eieren. Voeg de rijstepap, de kwark en de kersen toe aan de eieren en roer het tot een geheel. Verdeel de pap over 6-8 ovenvaste bakjes of 1 grote ovenschaal. Bestrooi de bakjes met 2 eetlepel boter in stukjes. Bak de rijstepap 20- 30 minuten in een voorverwarmde oven op 20 graden C. Strooi kaneelsuiker over de pap, lekker zowel warm als koud.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gegratineerde rijstepap met kersen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven