Geconfijte peren

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Was 1 citroen zorgvuldig.
  2. Schil er heel dun het gele deel van de schil af en snijd deze in dunne reepjes.
  3. Verpak ze in plastic folie om uitdroging te voorkomen.
  4. Schil de peren maar laat het steeltje zitten.
  5. Wrijf ze in met het sap van de citroen, leg ze in de pan en giet er zoveel water bij tot ze onderstaan.
  6. Breng alles aan de kook.
  7. Kook de peren ca. 5 minuten op een laag vuur tot ze half gaar zijn.
  8. Haal ze uit het kookvocht.
  9. Breng 4 deciliter van het kookvocht met 600 gram aan de kook en laat de al roerend oplossen.
  10. Leg er de peren in en laat de suikersiroop op een laag vuur ca. 1/2 uur zachtjes koken.
  11. Kook de laatste 5 minuten de citroenschilletjes mee.
  12. Laat de peren in de siroop afkoelen en laat ze er 12 uur in liggen.
  13. Bedruip en keer ze regelmatig.
  14. Haal de peren en de schilletjes uit de siroop, laat de peren even uitlekken en zet ze met het steeltje naar boven op een bordje.
  15. Was een citroen zorgvuldig en rasp het gele deel van de schil af.
  16. Pers de citroen uit.
  17. Klop de met 40 gram lobbig en voeg er geleidelijk 4 eetlepels van het citroensap aan toe.
  18. Doe dit al kloppend en roer er de citroenrasp door.
  19. Schep een deel van de saus over de peren en serveer er de rest apart bij.
  20. Garneer met een reepje citroenschil.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
902 kcal
45%3608 kcal
Vetten
22 g.
32%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
160 g.
177%640 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Geconfijte peren