Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Gebrand custardtaartje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kneed met een mixer met deeghaken of in een keukenmachine van de bloem,de roomboter, de suiker,het ei en een snuf zout een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Verdeel het deeg in 8 stukken en vorm er een bal van. Rol elke deegbal tussen 2 vellen vershoudfolie uit tot 2-3 mm dikte.
Bekleed de taartvormpjes met het deeg, leg een royaal vel bakpapier op elke deegbodem en vul met de blindbakvulling.
Bak de bodems 20 minuten in de voorverwarmde oven, verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak de bodems nog 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodems in de vorm afkoelen en verwijder de vorm.
Breng de slagrom met de melk tegen de kook. Drai het vuur laag en laat 15 minuten afgedekt koken. Klop ondertussen met de mixer, de eieren met de eidooiers, de suiker en de vanillesuiker in 7.5 minuten tot een romige, bleekgele crème.
Schenk de warme room onder voortdurend kloppen in een dun straaltje bij het eimengsel. Schenk het ei-roommengsel terug in de pan en laat op zo laag mogelijk vuur en onder continu roeren in 15- 20 minuten binden.
Schenk de vla door een zeef in de taartbodems en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet 1.5 uur in de koelkast om stevig te worden
Bestrooi de taartjes met een dun laagje suiker, brand de suiker met de brander tot een lichtbruin karamellaagje.
Bestrooi de rand met een zeefje met poedersuiker en serveer direct.

Lekker met wat vers fruit (bijv aardbeien,bramen en of frambozen).

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gebrand custardtaartje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven