Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Flensjes met sinaasappelsaus recept
Flensjes met sinaasappelsaus recept

Flensjes met sinaasappelsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Klop de eieren los. Draai in een keukenmachine de bloem met rietsuiker, eieren, melk, gesmolten boter en cognac tot een glad mengsel. Doe het beslag in een kom en zet het afgedekt 1 uur in de ijskast. Bak in een ingevette koekenpan de flensjes 1 minuut aan beide kanten bruin en gaar en houd ze warm. Verhit de boter in een steelpan en voeg al roerend de suiker toe en laat het geheel karameliseren. Voeg het sinaasappelsap met citroensap, de sinaasappelrasp, citroenrasp met cognac al roerend toe en laat het geheel zonder deksel 10 minuten pruttelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vouw de flensjes in vieren en leg ze dakpansgewijs in een ovenschaal. Schenk de saus erover en bak het geheel in het midden van de oven 15 minuten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit flensjes met sinaasappelsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven