Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Flensjes met fruit recept
Flensjes met fruit recept

Flensjes met fruit


Ingrediënten


Bereidingswijze


Boen 1 sinaasappel schoon en rasp 1 eetlepel schil vanaf. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap ervan op. Schil de peren en snijd ze elk in 12 partjes. Verwarm de boter in de koekenpan en roer er 1 eetlepel honing, sinaasappelsap, sinaasappelrasp en wijn door. Leg de stukjes peer erin en laat ze in 5 minuten zacht worden.
Maak intussen het beslag voor de flensjes. Klop in een kom de bloem met het zout, eieren en melk tot een glad beslag. Klop 1 eetlepel honing en de rest van de boter erdoor. Verhit een kleine koekenpan en schenk een klein beetje beslag erin. Bak het flensje tot de bovenkant droog is. Keer het flensje en bak de andere kant in 1 minuut bruin. Bak zo nog 7 flensjes. Schep de sinaasappelpartjes door het perenmengsel en warm ze even mee. Vouw de flensjes dubbel en verdeel ze over 4 bordjes. Schep het perenmengsel op de flensjes ene vouw de flensjes nog eens dubbel.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit flensjes met fruit recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven