Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord



Figos com Porto


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dit is een bereiding voor 15 personen:
Passievruchtenijs:
Zeef de poedersuiker bij de coulis zo dat het oplost.
Week de gelatine in koud water.
Klop de eidooiers los met een klein beetje slagroom.
Verwarm de losgeklopte eidooiers au ban Marie en voeg de rest van de slagroom toe.
Laat het niet boven de 45 graden celsius komen. Knijp de gelatine goed uit en meng hem bij de slagroom. Voeg dan de passiecoulisse toe, meng het goed en laat af koelen. Draai daarna ijs in de ijsmachine.

Gecarameliseerde vijgen:
Ontdoe de vijgen van steeltjes en blaadjes. Snijd ze dan 1/3 in aan de bovenkant in kruisvorm en buig ze wat open. Doe er wat bruine basterdsuiker in.
Zet ze, voor het uitserveren, onder de (salamander) grill en grill ze ca 4 minuten tot de suiker gekarameliseerd is.
Doe de rest van de suiker en de port bij elkaar en laat dat langzaam inkoken tot het siroop is.

Portugees roomtaartje:
Verwarm de oven op 180 C. Steek uit de vellen rondjes van 10 cm. Vet vormpjes van ca. 6 cm in en leg er het deeg in. Zet ze koud weg.

Doe de basterdsuiker en de 3 eierdooiers en het ei in de kom. Klop alles goed door.
Voeg de melk en room en klop dit tot een gladde massa. Roer het vanille-essence er door. Als de vormpjes koud zijn, vul ze dan met het mengsel voor . Zet ze ca. 12 a 15 minuten in de oven tot ze goudgeel zijn.
Voor het einde de rand van het taartje met losgeklopt eigeel instrijken en licht besuikeren met kristalsuiker.

Bruin het amandelschaafsel in een droge pan en laat het niet verbranden.

Presentatie:
Plaats twee met siroop besprenkelde vijgen op een groot mooi bord en decoreer af met het geroosterde schaafsel.
Plaats naast de vijgen een klein bolletje mascarpone, een bol passie-roomijs met een chocolaatje en het roomtaartje.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit figos com porto recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven