Driedubbele créme brulee

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Brander
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Meng de dooiers met de in een kom.
  2. Giet de room in een steelpan en breng hem tegen de kook aan.
  3. Klop de room dan geleideijk aan door het eierdooiermengsel.
  4. Zeef de custard en verdeel hem gelijkmatig over 3 kommen.
  5. Doe in elke kom een andere soort bij de warme custard.
  6. Voeg eventueel ook bij elk 1 eetlepel likeur.
  7. Roer tot de gesmolten is.
  8. Verdeel de custard over 6 soufflébakjes.
  9. Laat afkoelen en zet de bakjes dan 10 minuten in de vriezer tot de inhoud stevig is.
  10. Neem de bakjes uit de vriezer en schep de witte custard op de donkere in de bakjes.
  11. Zet opnieuw 10 minuten in de vriezer tot de inhoud stevig is.
  12. Neem de bakjes weer uit de vriezer en schep de custard in de bakjes.
  13. Zet de custards voor het serveren 4 uur in de koelkast.
  14. Bestrooi de desserts 25 minuten voor het serveren met bruine en karameliseer die met een brander.
  15. Garneer met chocoladekrullen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooiers
  • pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2901 kcal
145%2901 kcal
Vetten
121 g.
173%121 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
188 g.
72%188 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
120 g.
133%120 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Driedubbele créme brulee