Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Diplomatenpudding recept
Diplomatenpudding recept

Diplomatenpudding


Ingrediënten


Bereidingswijze


Uit de biscuitbodem(s) 2 cirkels ter grootte van de vorm snijden. De rest in stukjes snijden. Een ronde puddingvorm invetten en er 1 biscuitbodem in leggen. De kersen ontpitten en de helft van de kersen in de vorm doen. De eieren splitsen en de eierdooiers met de suiker tot schuim roeren. De cacao, kaneel en slagroom door de eierdooiers roeren. De eiwitten stijfkloppen en door het eierdooiermengsel scheppen. De stukjes biscuitbodem er ook doorheen roeren. De helft van deze massa over de kersen scheppen, daarna volgt weer een laag kersen. Afsluiten met een laag eiermassa. Afdekken met de 2e biscuitbodem. Besprenkel de bodem met een beetje kersensap. De puddingvorm afsluiten en de pudding au-bain-marie in de oven in 25 minuten laten stollen. De pudding storten, garneren met kersen en chocoladesaus.

Saus:
Maïzena, cacao, kaneel, suiker en een beetje melk door elkaar roeren. De rest van de melk aan de kook brengen en het maïzenamengsel erdoor roeren en 1 minuut laten koken. Het eiwit stijfkloppen met vanillesuiker en door de cacaocrème roeren.

Allergenen Informatie

Voor dit diplomatenpudding recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven