Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Dessertverrassing recept
Dessertverrassing recept

Dessertverrassing


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil of pel de vruchten naar keuze, afhankelijk van de gebruikte soort, en verdeel ze vervolgens in plakjes, partjes enz. Breng de vruchten op smaak met een passende likeur (bv mandarijnenlikeur, pisan ambon) en laat even intrekken. Verdeel het "gemarineerde" fruit over de ovenvaste schaaltjes. Klop de eiwitten stijf met de ma´zena. Klop er lepel voor lepel de suiker door tot het mengsel glanst. Verdeel het schuimmengsel over de vruchten in de schaaltjes. Verwarm de oven voor op 220 graden C. Laat in het midden van de oven het schuim een goudbruine kleur krijgen.

Serveersuggesties

Meng gehakte noten of amandelen door het schuim. Meng citroenrasp door het schuim. Meng een klein scheutje van de gebruikte likeur door het schuim.

Allergenen Informatie

Voor dit dessertverrassing recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven