Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Crepes met ijs recept
Crepes met ijs recept

Crepes met ijs


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Maak een beslag voor pannenkoeken. Doe de bloem, zout, olie, eieren, vanillesuiker en melk in een kom en roer dit goed doorelkaar. Voeg zoveel water toe tot je een dun beslag krijgt. Bak mooie dunne pannenkoekjes. Dit vereist enige ervaring. Als de pannenkoek omgedraaid is, giet er een scheutje rum over. Houdt de pan schuin in het vuur en zie hij flambeert. Kijk uit voor je afzuigkap. Laat de vlam buiten de kap uitvlammen. Als je het nooit eerder gedaan hebt, kan je de crepes ook op een electrisch plaatje bakken en met een aansteker de rum aansteken. Als je van al het beslag pannenkoeken hebt gemaakt, vouw dan de crepe in vieren. In het zakje doe je een bolletje vanille-ijs, wat slagroom en vruchtjes. Doe wat geroosterde amandelschilfers op de slagroom en bestrooi de crepe met poedersuiker. Tip: Klopfix door de slagroom houdt je slagroom wel drie dagen stijf. Is in elke supermarkt te koop.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit crepes met ijs recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven