Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Crème orange recept
Crème orange recept

Crème orange


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was 3 sinaasappels zorgvuldig en schil er het oranje deel van de schil af. Verwarm de slagroom op een matig vuur met 2/3 deel van de sinaasappelschil tot tegen de kook aan, maar laat het vooral niet koken. Laat het in een afgesloten pan 20 minuten staan. Zeef de nog warme room en roer er de sinaasappelsap door. Klop 2 eieren, 4 eidooiers, 200 gram suiker tot een dikke warme crème. Giet er al roerende de nog warme sinaasappel-room erbij. Vul hiermee 6 soufflépotjes van 1,5 deciliter en dek af met aluminiumfolie. Zet ze in een wijde ovenschaal of diepe braadslede. Giet hierin kokend water tot 1 cm onder de rand van de potjes. Zet de schaal met de soufflépotjes in het midden van een voorverwarmde oven op 175 graden C. Laat de crème in ca. 50 minuten gaar worden. Een erin gestoken satéprikker moet er droog uitkomen. Neem de potjes uit het water en laat de crème heel goed afkoelen. Roer intussen 1 deciliter sinaasappelsap, 50 gram suiker, 100 gram abrikozenjam en de rest van de sinaasappelschil. Kook dit ca. 3 minuten. Zeef het en roer er de crème cacao (of andere chocoladelikeur) door. Giet de saus op de crème orange in de potjes.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit crème orange recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven