Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Crème karamel recept
Crème karamel recept

Crème karamel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereiding van de crème: Breng de melk met het zout en het halve vanillestokje aan de kook. Laat de melk 10 minuten staan (onder een deksel) alvorens het vanillestokje eruit te halen. Klop de eieren en de suiker glad. Giet de warme melk er al roerend in de massa. Passeren door een zeef. Giet een laagje karamel in de beboterde vormpjes. Vul de vormpjes met de crème en pocheer ze au bain marie in een matig warme oven tot ze gaar zijn. Het testen van de gaarheid gebeurt met een naald of met de punt van een mes. Als die schoon uit de crème komt is de crème gaar. Laten afkoelen. Bereiding van de karamel: Verwarm de suiker in een passende pan. Roer met een houten lepel tot de suiker is opgelost. Laat de suiker licht bruin worden op een laag vuur. De suiker karamelliseert nu. Haal de pan van het vuur en blus de suiker met het water. Doe dit voorzichtig, want eventuele spetters van de hete karamel kunnen brandwonden veroorzaken! Zet de pan opnieuw op het vuur (lage vlam) en kook tot de inmiddels hard geworden karamel erin oplost Los de crèmevormpjes op een bord en giet de vloeibare karamel er overheen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit crème karamel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven