Crème brûlée met warme kersen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Garde
  • Oven
  • Vormpjes
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 125 graden celsius.
  2. Roer de door de en klop met een garde, 75 gram suier, de , de en de er doorheen.
    Zet 4 platte ovenvaste vormpjes in de braadslede en giet de crème erin.
    Giet heet water in de braadslede zodat de vormpjes voor 2/3 in het water staan.
  3. Schuif de braadslede in de oven en laat de crème ca. 1 uur stollen.
  4. Haal uit de oven, laat afkoelen en zet minimaal 6 uur in de koelkast.
    Was de met heet water en rasp de schil eraf.
    Pers de .
  5. Laat de uitlekken en vang het sap op.
    roer de door 2 eetlepels sap en breng de rest van het sap met 25 gram , de sinaasappelsap en de sinaasappelrasp aan de kook.
  6. Roer het maizenamengsel erdoor en laat ca 2 minuten koken op laag vuur.
  7. Spatel de erdoor.
    Bestrooi de vormpjes voor het serveren elk met 1 theelepel .
    Laat onder de grill of met behulp van de crème brûlëebrander karameliseren.
  8. Serveer met de warme kersensaus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren en eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom en melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
442 kcal
22%1768 kcal
Vetten
27 g.
38%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
26 g.
29%104 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Crème brûlée met warme kersen