Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Crème brûlée met pure chocolade recept
Crème brûlée met pure chocolade recept

Crème brûlée met pure chocolade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 140 graden
Breng in een steelpan de slagroom tegen de kook.
Draai het vuur laag en los de chocolade al roerend op in de warme room en roer glad.
Klop in een kom met een garde de eidooiers met de suiker. Schenk er al kloppend de hete chocoladeroom bij
Zet de schaaltjes in de ovenschaal en schenk er door een zeef de chocoladeroom in. Vul de ovenschaal met warm (niet kokend) water tot maximaal halverwege de schaaltjes. Dek de schaal losjes af met een vel alauminiumfolie.
Bak de chocoladecrèmes 47.5 minuten in de voorverwarmde oven.
Neem de schaaltjes uit het waterbad en laat afkoelen.
Zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om door en door koud te laten worden.

Suggestie:
Voeg een klein scheutje cognac aan de chocladeroom toe.
Bestrooi de schaaltjes met een dun laagje suiker. Brand de suiker met de brander tot een lichtbruin karamellaagje. Serveer direct

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit crème brûlée met pure chocolade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven