Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Crme brle met kersen en rum recept
Crme brle met kersen en rum recept

Crme brle met kersen en rum


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor tot 140 graden.
Breng in een steelpan de slagroom tegen de kook. Klop ondertussen de eidooiers met de suiker. Neem de slagroom van het vuur en schenk al kloppend bij de eidooiers. Voeg de rum toe.
Zet de schaaltjes in een lage ovenschaal en verdeel de kersen erover.
Schenk het ei-roommengsel door een zeef bij de kersen. Vul de ovenschaal met warm water (niet kokend)tot maximaal halverwege de schaaltjes. Dek de schaal losjes af met een vel alauminiumfolie
Bak de kersencrmes 50-55minuten in de oven.
Neem de schaaltjes uit het waterbad en laat ze afkoelen.
Laat ze minstens 2 uur in de koelkast goed afkoelen.
Bestrooi de schaaltjes met een laagje suiker. Brand de suiker met de brander tot een lichtbruin karamellaagje. Serveer direct.

Je kunt ook kersen op lichte siroop gebruiken, maar dan wel uit laten lekken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit crme brle met kersen en rum recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven