Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Crème brûlée met blauwe bessen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor tot 140 graden
Breng in een steelpan de slagroom tegen de kook. Klop ondertussen met een garde de eidooiers met de suiker. Neem de slagroom van het vuur en schenk al kloppend bij de eidooiers.
Zet de schaaltjes in een ovenschaal en verdeel er de blauwe bessen over. Schenk het ei-roommengsel door een zeef bij de bessen. Vul de ovenschaal met warm (niet kokend) water. Dek de schaal losjes af met aluminumfolie.
Bak de bessencrèmes 52.5 minuten in de voorverwarmde oven.
Neem de schaaltjes uit het warm water bad en laat ze afkoelen. Zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om door en door koud te laten worden.
Bestrooi de schaaltjes met een dun laagje suiker, brand de suiker met de brander tot een lichtbruin karamellaagje. Serveer direct.

Suggesties:
Vervang de blauwe bessen door, aalbessen, bramen of bosaardbeien.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit crème brûlée met blauwe bessen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven