Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Creme brulee recept
Creme brulee recept

Creme brulee


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng de room met de vanillestokjes langzaam aan de kook in een grote pan met een dikke bodem. Haal de pan van het vuur en laat de smaak er 30 minuten intrekken. Verwijder de vanillestokjes. Klop de eierdooiers met de suiker in een grote kom dik en luchtig. Voeg de room toe en schenk het mengsel in een grote pan. Roer boven een laag vuur tot het mengsel dik wordt en aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken. Laat het niet koken, anders gaat het klonteren. Haal het mengsel van het vuur en verdeel het over 6 bakjes van 1,75 dl. Bedek ze met plasticfolie en laat ze minstens 3 uur of een nacht in de koelkast staan. Verwarm de grill net voor het serveren voor. Strooi een laagje van circa 3 mm suiker over de crème brûlée. Zet de bakjes in een grote braadslee en leg er ijsblokjes omheen om te voorkomen dat de custard wordt verwarmd. Grilleer de crème brûlée tot de suiker in een gelijkmatig laagje karamel verandert. Blijf erbij staan en voorkom dat de karamel aanbrandt. Serveer de crème brûlée direct en garneer eventueel met vers fruit, zoals bosbessen. Bereidingstijd: ca. 45 minuten (excl. intrektijd vanille en koeltijd)

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit creme brulee recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven