Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Créme brulée recept
Créme brulée recept

Créme brulée


Ingrediënten


Bereidingswijze


Roer de maïzena met een paar eetlepels melk in een kom tot een papje. Doe de rest van de melk, de room, de citroenschillen, de bruine suiker en de kaneel in een kookpan. Verwarm tot tegen het kookpunt aan en neem dan onmiddellijk van het vuur. Laat afkoelen. Doe de eierdooiers en de suiker in een kom en klop met de staafmixer tot een dik en romig mengsel. Neem de citroenschil uit de melk. Klop wat warme melk door het dooiermengsel en klop vervolgens al het dooiermengsel door de warme melk. Voeg het zetmeelpapje toe en klop goed door. Zet op een laag pitje en laat 10 min. zacht pruttelen onder voortdurend roeren. Giet door een zeef en verdeel over 4 kleine schaaltjes. Zet in de koelkast om af te koelen. Bestrooi dan met kristalsuiker. Laat onder de hete grill goudbruin kleuren tot de suiker een krokant korstje heeft. Serveer meteen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit créme brulée recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven