Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Cranachan-sundae recept
Cranachan-sundae recept

Cranachan-sundae


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe het diepvriesfruit, de rozemarijn, 1 eetlepel honing, sinaasappelrasp en Ėsap in een steelpan en breng aan de kook. Na een paar minuten zullen de bessen hun heerlijke, kleverige sap loslaten. Schep het fruit met een schuimspaan in een kom en verwijder het takje rozemarijn. Laat de sappen in de pan zachtjes inkoken tot een siroop. Schenk over het fruit en zet apart om af te koelen. Smelt in een koekenpan de boter en rest van de honing. Voeg de havermout toe en bak deze tot hij goudbruin en kleverig is. Klop de slagroom en suiker in een mengkom tot zachte pieken. Voeg een scheutje whisky en de yoghurt toe en spatel voorzichtig door elkaar. Neem 4 glazen en schep in elk glas wat fruit met een beetje siroop. Schep de slagroom erop, wat verkruimelde sprits en havermout en herhaal dit tot de glazen vol zijn en alle ingrediŽnten gebruikt. Eindig met wat havermout en serveer.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit cranachan-sundae recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven