Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Cocos-vanille creme recept
Cocos-vanille creme recept

Cocos-vanille creme


Ingrediënten


Bereidingswijze


Scheid de eierdooiers van het eiwit. Het eiwit heb je niet nodig voor dit recept.

Doe de eierdooiers samen met de suiker, bloem en vanillesuiker in een kom en mix deze op de hoogste stand in ongeveer 5 minuten tot een romige massa.

Verwarm al roerend de kokosmelk samen met de slagroom tot vlak bij het kookpunt. Giet de warme kokosmelk/roommix langzaam bij de ei-suikermix in, terwijl je goed roert met een garde. Giet het hierna terug in een pannetje en breng het, al roerend met de garde, op een zeer laag (!) vuur (of au-bain marie) aan de kook. Haast dit niet, anders stolt het eigeel en krijg je een korrelige substantie. Dit is niet de bedoeling! Laat ongeveer 10-1 5 minuten (al roerend) doorkoken. Giet het in schaaltjes en laat het ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast.

Serveersuggesties

Serveer met wat geraspte kokos en/of kleine stukjes ananas!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit cocos-vanille creme recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Cocos-vanille creme heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Erg lekker!
    Pieter gaf dit recept op 30 juli 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven