Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Clafoutis met pruimen recept
Clafoutis met pruimen recept

Clafoutis met pruimen


Ingrediënten


18

Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 175 graden C. Ovenschaal invetten. Pruimen halveren en met de bolle kant naar boven in de schaal over de bodem verdelen. In steelpan boter smelten. Van vuur af bloem, mespunt zout en suiker erdoor roeren. Vervolgens 1 deciliter melk erdoor roeren. Eieren één voor één erdoor roeren (voorzichtig). Volgende ei pas toevoegen als vorige ei helemaal is opgenomen. Beetje voor beetje de rest van de melk erdoor roeren. Beslag over de pruimen schenken. Clafoutis in het midden van de oven in 37.5 minuten goudbruin en gaar bakken.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit clafoutis met pruimen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven