Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Citrus-Munt gelei recept
Citrus-Munt gelei recept

Citrus-Munt gelei


Ingrediënten


Bereidingswijze


Je kun dit recept 1 dag van tevoren maken. Snijd met een dunschiller de schil van 1 bloedsinaasappel en 3 sinaasappels. Snijd de schillen in reepjes en doe ze in een pan met de poedersuiker, het sap van 1 sinaasappel en het kaneelstokje. Schenk er 2 deciliter water bij tot alles onderstaat en kook( konfijt) de schilletjes 40 minuten op zacht vuur. Schil alle citrusvruchten dik, op 1 sinaasappels, 1 bloedsinaasappel en de limoen en citroen na, zodat ook het witte deel van de schil wordt verwijderd. Snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit en vang hierbij het sap op. Pers de resterende sinaasappels, bloedsinaasappel, de citroen en de limoen uit en doe dit bij het opgevangen sap. Zeef het sap en vul het aan met water tot er 8 deciliter vloeistof is. Verwarm deze en voeg de vanillesuiker toe. Week de gelatine 5 minuten in ruim water en los de uitgeknepen gelatine op in de warme vloeistof. Was de munt en snijd de blaadjes niet meer dan 1 keer door. Bewaar enkele hele blaadjes voor het geraneren. Leg in een ronde vorm of schaal laagje van partjes sinaasappel en grapefruit en wat blaadjes gesneden munt. Schenk hier een dun laagje vloeistof op dat lobbig begint te worden. Leg hierop weer een laagje fruit, munt en weer een laagje vloeistof. Ga zo door tot alle vruchten en vloeistof op zijn. Dek af met plasticfolie en laat de gelei 4 uur opstijven in de koelkast. Stort hem voor het serveren op een mooi bord en garneer hem af met een dot geconfijte schilletjes en verse blaadjes munt. Tip: Bestrooi de gelei vlak voor opdienen met een beetje poedersuiker!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit citrus-munt gelei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Citrus-Munt gelei heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies

  • Zeker lekker toch wel abnormaal moeilijk. Groetjes Henk.
    Henk.V gaf dit recept op 30 september 2016 4 uit 5 sterren
  • Het was heel lekker en ook best makkelijk om te maken.
    Jillefilo gaf dit recept op 8 januari 2012 5 uit 5 sterren
  • Ik heb het gemaakt en het was heerlijk.
    Jojo gaf dit recept op 4 januari 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven